Hvor vigtigt er hurtigt bredbånd, når man flytter?

Uanset om det er til arbejde eller underholdning, så er flere mennesker end nogensinde nu afhængige af internettet. Så det kan ikke komme som en overraskelse, at en god bredbåndsforbindelse er en ret stor prioritet, når man overvejer et nyt sted at bo. Mens placering ofte anses for at være den vigtigste faktor, er en god internetforbindelse en ting, vi simpelthen ikke kan leve uden. Bare spørg nogen, der er lige flyttet ind i et nyt hjem og som venter på, at der kommer en tekniker forbi og forbinde deres nye router. Disse dage uden bredbånd kan få en til at føle, at man lever i middelalderen og være noget er et chok for de mange, der er vant til altid at være online.

Der er lang vej endnu

Ifølge flere undersøgelser, så er bredbåndsforbindelsen den tredje vigtigste faktor, når man overvejer at flytte, med beliggenhed og lokale de lokale faciliteter, på henholdsvis første- og andenpladsen. Men på trods af at folk prioriterer en god bredbåndsforbindelse over at være tæt på familie og venner, så viser det sig at mange tusinde danskere ikke modtager de forventede downloadhastigheder som fastsat af de forskellige udbydere. Det kan komme til at tage flere år før vi har fået alle med, og det er en hård pille at sluge for de mange, der finder sig selv uden ordentligt internet. Grundårsagen ligger i de forældede kobberkabler, der stadig anvendes i vid udstrækning af internetudbyderne og teleselskaberne. Indtil disse er fuldt ud erstattet af fibernet, vil de fleste husstande stadig opleve at deres internethastigheder bliver påvirket af afstanden mellem hjemmet og udbyderen. I stigende grad er hurtige bredbåndsaftaler simpelthen et krav på grund af antallet af enheder, der har brug for en internetforbindelse i de danske husstande. Det er et antal der vokser så med så eksplosiv hast, at de fleste husholdninger simpelthen ikke kan følge med, og derfor får de brug for hurtigere bredbånd. Faktisk er der et stigende antal boligejere, som hævder at deres nybyggede boliger har alt for langsomme forbindelser, hvis nogen overhovedet.

Hvad skal man gøre, hvis man køber eller lejer en ejendom?

Find ud af, hvilke bredbåndshastigheder du kan forvente fra dag et og få det skriftligt. Hvis bygherren erkender, at tilslutningen sandsynligvis vil være forfærdelig, er elendig til at give oplysninger, eller kun er villig til at tilbyde en verbal garanti, så find en anden.

Hvad skal man gøre, hvis man sælger eller udlejer en ejendom?

Hvis du tænker på at sælge eller udleje dit hjem, bør du informere potentielle købere og lejere om, hvad de kan forvente med hensyn til bredbåndsforbindelse. På den måde vil du få langt lettere ved at få udlejet eller solgt boligen. Hvis dit hjem eller lokalområde nyder godt af særligt hurtige forbindelser, bør du overveje at fremhæve denne faktor, når du markedsfører din ejendom. Du kan finde ud af, hvilke hastigheder og typer af bredbånd der er tilgængelige i dit område ved at besøge www.tjekbredbaand.dk.
Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser