Overvejer du at låne penge på internettet?

 

I dag er det blevet langt nemmere at optage lån via de mange muligheder, som internettet stiller til rådighed. Du kan hurtigt klikke dig ind på den ønskede hjemmeside, der tilbyder lige netop den lånetype, som du ønsker. Det er nemlig vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, inden du optager dit første lån, samt at du kender til fordele og andre aspekter, som et lån indebærer.  

 

Overvej din begrundelse for at optage et lån

Uanset om du ønsker at optage et traditionelt lån i banken, eller om det er et forbrugs- eller et kviklån på internettet, må du nogenlunde gøre dig de samme overvejelser, inden du skriver under på din lånekontrakt. 

 

Det første, du bør gøre, når du står overfor noget, som du ikke umiddelbart har penge til, er at gøre op med dig selv, hvorfor netop denne ønskede genstand eller oplevelse er så vigtig. Du bør være helt klar og afklaret med din begrundelse for optagelsen af lånet, inden du overhovedet begynder at kigge dig omkring på lånemarkedet.

 

Herunder er det vigtigt, at du forholder dig realistisk til, hvor stort et beløb det er nødvendigt for dig at låne. Og ikke mindst hvornår du har mulighed for at tilbagebetale pengene. Derfor kan et budget være særligt gavnligt, så du hele tiden kan holde et fornuftigt overblik.

 

Sådan kan du låne penge

I dag findes der en lang række måder, hvorpå du kan komme i besiddelse af dit ønskede beløb. Det kan blandt andet være via en traditionel bank, et forbrugslån på internettet eller et SMS lån. På denne side kan du se hvordan, du kan låne penge til dit ønskede behov. Afhængigt af dit formål for optagelsen af lånet samt dit ønskede forbrug heraf, kan du tage stilling til, hvilket lån der vil passe bedst til dig. 

 

I forlængelse af ovenstående er det nemlig vigtigt, at du har dine overvejelser på plads. Det vil gøre din søgning på det rette lån langt nemmere, da du kan søge direkte efter det beløb, du ønsker, samt de kriterier du vægter højest.

 

Et lån kan også koste

Uanset om du låner penge på internettet eller igennem din bank, skal du være opmærksom på, at der vil komme renter på dit lån. Hvis det omhandler kviklån eller SMS lån, kan disse i nogle tilfælde være dyrere, da renten her er højere. Grunden hertil er, at udbyderen ikke stiller sikkerhed.

 

Og netop sikkerheden er vigtig for låneudbyderen. Renten er den måde, hvorpå udbyderen kan være sikker på at se sine penge igen. Du skal altid huske på, at udbyderen ikke kender dig eller din historie. Der findes dog nogle låneudbydere, som tilbyder at låne dig pengene gratis, hvis det er første gang, at du låner hos dem. Hvis du står overfor et sådant tilbud, skal du huske at læse betingelserne grundigt, da der kan være begrænsninger i forbindelse med beløbsstørrelse og løbetid.

 

Det betyder lånebegreberne

Hvis du er førstegangslåner og ikke tidligere har befundet dig på lånemarkedet, kan der være mange nye og fremmede begreber. Disse må du ikke tage fejl af, da de alle er vigtige at kende betydningen af, således at du kan undgå uforudsete konsekvenser. De mest gængse lånebegreber kan du læse mere om nedenfor.

 

Løbetid: Løbetiden er den periode, som du har til at tilbagebetale dit lån i.

 

ÅOP: ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er de samlede omkostninger omregnet i procent, der er i forbindelse med dit lån.

 

Kreditvurdering: Kreditvurdering foretages af låneudbyder og er et tjek af dig, således at en låneudbyder er sikker på, at du kan betale det lånte beløb tilbage.

 

Kreditomkostninger: Kreditomkostninger er de omkostninger, som du betaler for at kunne låne det ønskede beløb.

 

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser