Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Få internet og tv fra samme udbyder

Kasper Ottosen
Forfatter: Kasper Ottosen
Opdateret: 12 maj, 2019

De allerfleste danske husstande har både tv og internet i hjemmet. Foran tv’et kan vi samles med venner og familie, og vi kan se alle vores yndlingsprogrammer blot ved at trykke på et par få knapper. På samme tid er internettet blevet en uundværlig del i de fleste hjem, da et godt og stabilt internet kan lette mange processer og gøre hverdagen nemmere – og ikke mindst sjovere og mere underholdende. Med andre ord er både internet og tv en fast bestanddel i de allerfleste danskeres hverdag dagen i dag. Derfor gør du med al sandsynlighed også brug af begge dele – men får du dine ydelser fra én eller to forskellige udbydere?

Det kan på mange måder være en fordel at samle internettet og tv-signalet hos den samme udbyder. Det skyldes flere forskellige ting, og naturligvis er det individuelt fra forbruger til forbruger, hvilken løsning der er bedst egnet. Selvom vi stort set alle sammen anvender både tv’et og internettet i hjemmet, gør vi det nemlig i høj grad på mange forskellige måder, og vores vaner differentierer sig derfor fra hinanden. Mens nogle ønsker et kæmpestort udbud af tv-kanaler, så de kan zappe lige så tosset, de vil, har andre brug for et særligt stabilt og hurtigt internet til diverse spil på internettet. Behovene kan altså være mange – og forskelligartede – og derfor afhænger den optimale tv- og internetløsning for dig i høj grad af dine og din families specifikke medievaner. 

Uanset forbrug og vaner giver det dog for de fleste mening at samle internettet og tv-signalet hos én udbyder. Af den grund har vi herunder listet en række udbydere, som netop tilbyder samlede tv- og internetpakker. Du kan derfor nedenfor læse om fordelene, priserne og meget mere om de enkelte udbydere. Efter gennemgangen kan du ligeledes blive klogere på, hvorfor det kan være en fordel for netop dig at samle dit tv og internet det samme sted.

YouSee

YouSee er et teleselskab, der er en del af TDC Group. De kan blandt andet tilbyde både tv og bredbånd til deres kunder, og du har altså her mulighed for at få både dit internet og dit tv-signal fra den samme udbyder, hvis du vælger YouSee. Når du klikker ind på YouSee’s hjemmeside, kan du læse meget mere om de konkrete produkter, som selskabet udbyder.

Under afsnittet om bredbånd har du mulighed for at indtaste din adresse, så du efterfølgende kan få at se, hvilke hastigheder du har mulighed for at opnå med en bredbåndsløsning fra YouSee. Du kan også læse om, hvilken hastighed der sandsynligvis vil passe til dit og din families behov. Eksempelvis er hastigheden på op til 100 Mbit til familien, hvor flere gerne vil kunne streame film samtidig uden knas med forbindelsen, og hvor der ligeledes er mulighed for at spille spil online.

Når det kommer til tv-pakker fra YouSee, har du ligeledes mulighed for at indtaste din adresse for at se, hvilke tv-pakker YouSee kan tilbyde dig. Du har også mulighed for at tilvælge en streamingtjeneste med en tv-pakke fra YouSee, så er du storbruger af sådanne tjenester, kan et YouSee-abonnement sikkert være noget for dig.

Stofa

Stofa tilbyder både tv- og internetløsninger til danskerne, og der er muligheder, der matcher alle behov. Virksomheden er en del af telekoncernen SE, der har en vision om at skabe mere bæredygtig energi samt en mere stabil digital kommunikation. Stofa går derfor højt op i at fremtidssikre vores samfund, når det kommer til den digitale infrastruktur.

På Stofas hjemmeside kan du læse om deres specifikke tv- og internetløsninger. Stofa tilbyder blandt andet fiberbredbånd, der kort fortalt er en internetforbindelse over fibernettet. Her er der tale om en god og stabil forbindelse, som især er egnet i de tilfælde, hvor der streames og downloades meget eller spilles meget computer online. Dog er det ikke alle, der kan få fibernet, og på Stofas hjemmeside kan du tjekke, om det er muligt for dig.

Når det kommer til Stofas tv-løsninger, er der som udgangspunkt tre pakker, som du kan vælge imellem: Den lille tv-pakke med 27 kanaler, den mellemstore tv-pakke med 40 kanaler og den store tv-pakke med hele 61 kanaler at vælge imellem. Derudover giver Stofa også mulighed for, at du kan tilkøbe ekstra kanaler, hvis en af dine favoritkanaler ikke er inkluderet i den tv-pakke, du har valgt. Sidst men ikke mindst giver Stofa også deres kunder mulighed for at benytte servicen Web TV, hvor du kan se de tv-kanaler, der er en del af din tv-pakke, direkte på nettet. På den måde behøver du altså ikke at gå glip af dine favoritserier, hvis de sendes i tv, imens du er på farten. 

Fullrate

Fullrate startede i sin tid med en klar idé om at gøre bredbånd enkelt og billigt. I dag tilbyder de både bredbånds- og tv-løsninger samt meget mere til deres mange kunder. Når det kommer til tv-pakker, har Fullrate fire løsninger, som du kan vælge imellem: Favorit-pakken, Komplet-pakken, Favorit-pakken plus TV3 Sportspakken og Komplet-pakken plus TV3 Sportspakken.

Er du vild med at se sport i tv, er det oplagt at vælge en af de to sidstnævnte pakker. Ser du omvendt meget sjældent sport i tv’et, vil en af de første og billigere pakker sandsynligvis passe bedre til dig. Med tv fra Fullrate har du ligeledes mulighed for at tage dine yndlingsserier og -programmer med på farten med deres tjeneste Web TV. Du downloader blot deres TV-app, og så har du let adgang til alle de kanaler, der er inkluderet i din tv-pakke. 

Fullrate tilbyder samtidig forskellige bredbåndsløsninger til deres kunder, så du med dem som udbyder kan samle både dit internet og tv ét sted. Basispakken på 25/2 Mbit passer til dig, der ikke har brug for den allerhurtigste forbindelse, og pakken er tilstrækkelig og passende, hvis du overvejende bruger internettet til at tjekke mails, surfe rundt samt se film og serier en gang imellem. Er I omvendt flere i husstanden, der ofte bruger nettet på samme tid, vil det sandsynligvis være mere fordelagtigt for jer med den mellemstore pakke med en hastighed på 50/10 Mbit. Her er forbindelsen hurtig nok til, at I alle kan surfe, streame og uploade på samme tid. Sidste mulighed hos Fullrate er den store bredbåndspakke med en hastighed på 100/20 Mbit. Denne pakke er især egnet til familien, hvor flere i husstanden ofte spiller spil online på samme tid, og hvor der derfor er behov for en særligt hurtig internetforbindelse. 

Boxer

Sidst men ikke mindst er en mulighed at samle tv-pakken og bredbåndsløsningen hos Boxer. Boxer slår sig især på, at de ønsker at tilbyde deres kunder stor valgfrihed, hvad angår tv-kanaler. Det betyder blandt andet, at du har mulighed for helt frit at sammensætte din tv-pakke efter dine og din families behov, så I kun betaler for det indhold, I faktisk bruger.

Med Boxer-Flex-løsningen betaler du et mindre, fast månedligt beløb samt et beløb pr. kanal, du vælger. Priserne på de forskellige kanaler svinger fra kanal til kanal, og du kan altså selv være med til at afgøre, hvor dyr en tv-løsning du ønsker. En anden løsning er at vælge Boxer Flex8, hvor du frit kan vælge de otte kanaler, du helst vil have i din tv-pakke til en fast månedlig pris. Her afhænger prisen altså ikke af, hvilke kanaler du gerne vil kunne se. En tredje mulighed er Boxer Max-pakken, hvor du får alle Boxers tv-pakker til rådighed. Denne løsning er naturligvis også den dyreste pakke, men er du en hyppig bruger af dit tv derhjemme – og zapper du ofte rundt mellem forskellige kanaler – kan det godt betale sig at vælge denne løsning. Med i Boxers tv-pakker får du også adgang til Boxer Play, der muliggør, at du kan se tv, mens du er på farten. Du er dermed ikke bundet til sofaen, når du gerne vil se dine yndlingsprogrammer, og du har altid mulighed for at holde dig opdateret, når du er på farten. Desuden har du mulighed for at caste dine programmer fra din mobil eller tablet og til dit tv, da Boxer Play understøtter Google Chromecast. 

Hvis du vælger en tv-løsning hos Boxer, har du ligeledes mulighed for at få en bredbåndsforbindelse til en fordelagtig pris. Hvilken hastighed, du har mulighed for at opnå i dit hjem, afhænger af din lokalitet, og på Boxers hjemmeside kan du tjekke den maksimale hastighed i dit område for at se, om Boxer har en løsning, der matcher dine behov.

Spar penge – og spørg efter en god pris

En af de største og bedste grunde til at vælge at samle både tv-pakken og bredbåndsløsningen hos den samme udbyder er muligheden for at opnå besparelser. Det er nemlig ofte sådan, at du kan få en samlet pris på både dine tv-kanaler og dit bredbånd, hvis du vælger at købe begge dele det samme sted, og denne samlede pris vil i mange tilfælde være lavere, end hvis du købte dine produkter fra to forskellige udbydere. Derudover er det altid en mulighed at ringe eller skrive direkte til udbyderen og spørge efter en samlet – og fordelagtig – pris på netop den tv- og bredbåndsløsning, du har i tankerne. Sommetider kan udbyderne tilbyde endnu bedre priser end dem, der fremgår af deres hjemmeside, hvis du vælger at købe flere produkter på én gang hos dem. Du kan naturligvis ikke være sikker på at opnå sådanne yderligere besparelser, men det er altid værd at undersøge, hvis du overvejer at ændre eller skifte dine abonnementer, når det kommer til tv og internet.

Overvej dine og familiens behov og vaner

Som med så meget andet, når det gælder vores digitale verden, er det altid vigtigt at finde ud af, hvilke behov og medievaner man har, inden man vælger tv- og bredbåndspakke til sig selv eller til hele familien. Det er nemlig helt individuelt, hvor meget vi i dagligdagen gør brug af vores digitale devices, og hvad vi bruger dem til.

Foregår det meste af jeres digitale aktivitet derhjemme med spil på nettet, er det uden tvivl en hurtig internetforbindelse, I bør satse på. Til gengæld kan det være, at det er mindre væsentligt, hvor mange tv-kanaler I har til rådighed, hvis det kun sker en gang imellem, at I får tændt for fjernsynet.

På samme måde kan det være værd at overveje en tv-pakke med streamingtjenester inkluderet, hvis der ofte går tid med at streame diverse programmer og serier hjemme hos jer. På den måde slipper I nemlig for at betale yderligere for streamingtjenesten ved siden af jeres tv-pakke.

Har du meget transporttid i for eksempel tog eller bus til og fra arbejde hver dag, kan det ligeledes være en oplagt mulighed at vælge en tv-løsning, hvor adgangen til web-tv er inkluderet. Det betyder nemlig, at du ikke skal gå glip af dine yndlingsprogrammer, når de sendes, selvom du måske ikke er nået helt hjem fra arbejde endnu, når programmet starter. Samtidig får du underholdning, som kan gøre transporttiden meget sjovere.

Uanset hvad dine behov er, når det kommer til tv- og bredbåndsløsninger, kan du næsten med garanti finde en løsning blandt de forskellige udbyderes løsninger, som vi har beskrevet ovenfor. De fire beskrevne udbydere tilbyder ligeledes mange forskellige priser, alt efter hvilke pakker du vælger at gå med. Har du derfor ikke budgetteret med de store beløb, når det kommer til tv-kanaler, er der altså stadig mulighed for, at du kan finde en passende løsning for dig og din familie. Er du omvendt på udkig efter det bedste af det bedste bredbånd til dine mange online spil, er der helt sikkert også en udbyder her på siden, som kan opfylde dine behov. Finder du efter et stykke tid ud af, at jeres behov i familien har ændret sig, er det naturligvis altid muligt at skifte eller ændre i både tv- og bredbåndsløsningerne hos de enkelte udbydere, så I får den pakke, der bedst matcher jeres behov.

Kasper Ottosen

Skrevet af

Kasper Ottosen
Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 8 års erfaring med bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser