Google Tag Manager (noscript) End Google Tag Manager (noscript)


Kasper Ottosen
12 maj, 2019

Mobildækning og dækningskort


Du har helt sikkert selv prøvet at stå i en situation eller på et sted, hvor du ingen forbindelse haft på din mobiltelefon eller har haft dårlig mobildækning indendørs. Det har sandsynligvis været fordi du har befundet dig i et område langt fra en af de master, der sender mobildækningen rundt i det danske land. For det er nemlig ikke alle steder i Danmark, der er lige god forbindelse. Og derfor kan det være en rigtig god idé at se på hvilken forbindelse, der har den bedste dækning i netop dit område før du vælger udbyder til dit mobilabonnement.

Hvilke mobilt netværk kan du vælge imellem?

I Danmark har vi tre forskellige mobile netværk. Og det kan måske lyde lidt skørt, da der jo findes langt mere end tre forskellige udbydere af mobilabonnementer. Men det fungerer på den måde, at der som regel er flere forskellige udbydere af abonnementer, der bruger det samme netværk - men mere om det senere. De tre mobilnetværk, der er i Danmark er Telia/Telenor-netværket, TDC-netværket og 3 Mobil-netværket. De har alle sammen forskellig dækning rundt omkring i Danmark, og derfor har de naturligvis alle tre forskellige fordele og ulemper. Og hvilket netværk, du er på afhænger af hvilket mobilabonnement du har.

Telia/Telenor netværket er groft sagt det største og mest udbredte netværk i Danmark og er også det netværks, som de fleste mindre teleselskaber “lejer sig ind på”. TDC’s netværk er det næststørste målt og herefter kommer 3 Mobil netværket. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke altid er nok bare at vælge det største eller mest udbredte netværk, hvis ikke det er netop det netværk, der har den bedste forbindelse i ens nærområde.

Hvilke udbydere bruger hvilke netværk?

I Danmark har vi et utroligt stort marked for mobilabonnementer, og der findes et hav af forskellige udbydere, som alle sammen tilbyder gode og fornuftige abonnementer til din mobiltelefon. Men nu tænker du måske over hvilke teleselskaber, der egentlig er på hvilke mobile netværk - og et er et rigtig godt spørgsmål. For selvom vi som sagt kun har tre forskellige netværk, der dækker hele landet, findes der jo langt mere end blot tre forskellige udbydere af mobilabonnementer. Og alle disse selskaber fordeler sig naturligvis ud på de forskellige mobile netværk.

Det forholder sig sådan, at selskabet 3 Mobil og selskabet Oister bruger 3 Mobil netværket. Det er selskaberne Telmore, Hallo, Nettalk og Unotel, der gør brug af TDC’s netværk. Og slutteligt er det blandt andet CBB Mobil, OK Mobil, Call Me, Greentel og DukaTale, der bruger Telia og Telenors mobile netværk. Udover de mobilselskaber, som vi har nævnt her, findes der naturligvis også mange andre - og hvis vi skulle nævne dem alle sammen i dette blogindlæg, ville vi stort set aldrig kunne færdiggøre listen. Men skulle du have fundet et mobilselskab, som ikke er nævnt her, vil du kunne finde informationer på deres hjemmeside omkring hvilket netværk, de gør brug af. Vi har blot nævnt nogle af de største og mest udbredte selskaber, der er på markedet lige nu.

Som sagt findes der mange andre udbydere end dem, som vi har nævnt her. Nogle af de største selskaber vi har i Danmark er 3 Mobil, Oister, Yousee, Telmore, Telenor, Greentel, CallMe, Telia og CBB Mobil. Og derudover findes der også en række mindre teleselskaber som for eksempel Velkommen Mobil, Lebara, Evercall, Mit Tele, Altibox, Happiimobil, Viptel og Unotel. Og det er blot et udpluk - der findes helt sikkert mange andre udbydere også. Og de er alle sammen koblet på ét af de tre mobilnetværk - enten 3 Mobil, TDC eller Telia og Telenors netværk. Der er derfor utroligt mange selskaber og mobilabonnementer, du kan vælge imellem, når du skal finde det mobilabonnement, der har den bedste dækning der hvor du bor.

Bedste mobildækning

Er du interesseret i at vide hvilke selskaber eller netværk, der har den absolut bedste mobildækning? Så kan du blive meget klogere på netop dette på de forskellige netværks mobildækning kort. På et sådan kort kan du nemlig se en oversigt over mobildækning Danmark og i detaljer se hvordan enkelte områder af landet er dækket af de forskellige selskabers mobildækning. Du kan også afprøve din forbindelse med en mobildækning test, som de fleste teleselskaber har på deres hjemmeside. På den måde kan du nemt finde ud af hvor du finder den bedste dækning henne og hvilket mobilabonnement, der passer bedst til det område, du befinder dig i. Prøv for eksempel Telenor dækningskort - som jo som sagt også er kendt som Telias dækningskort -, TDC dækningskort eller 3 Mobil dækningskort for at finde ud af hvilket netværk, der kan levere den bedste mobilforbindelse til dig. Find mobilt bredbånd eller mobilabonnementer her og få adgang til deres dækningskort.

logo

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om bredbånd:

Betingelser